perjantai 26. lokakuuta 2012

Tekeleitä=)

Heips=)Langanloppuja hyllypaperilla päällystetyssä pahvilaatikossa.Niitä onkin kertynyt vaan vino kasa.Niissäkin on vaan aikamoinen selvitteleminen,kun käsityöt on saanut valmiiks.Tai sitten joku(minä)käy niitä vimmatusti aina mylläämässä.No,nyt on sekin laatikko taas siivottu ja langat keritty nätisti rullille.
Niistä langanlopuista saa tehtyä niin vaikka mitä.Aloin neulomaan pöytäliinaa.Värikästä ja palmikkoneule harjoitelmaa siinä samalla.Sinistä,keltaista,punaista ,vihreää,violettia,oranssia.Ja kun silmä ei saanut hyvää natsausta pöytäliinasta,Roosa pupunen sai siitä lämmikettä itsellensä.Ei mennyt hukkaan sekään neulominen.
Ihmetys oli sitäkin suurempi,kun palmikkosukka päätyi oven koristeeksi.Ehkä sisulla olisin voinut toisenkin väsätä,mutta vasemman käden sorminivelet on ihan toista mieltä.Ilmeisesti sukkaa tehdessä mun sormet vääntyy mitä ihmeellisimpiin asentoihin.Ja onhan se hikistä urakkaa äkkinäiselle sukan neulojalle.Kantapään kavennus ei ollut mieluista hommaa.Niin eikä se,että niitä silmukoita tippui puikoilta vähän päästä.Mutta harjoitus varmaan auttais asiaa ja se,että pitäis enemmän taukoja väliin.
Sukkaa on kuitenkin mukavakin neuloa,kun siinä on monta eri vaihetta.Kavennuksissa riittää haastetta.Ja lopputulos hurmaa.Mimmi sai tällä kertaa uuden pesäpaikan.
Neulottu tai virkattu,käsitöillä saa kotiin kivoja sisustusjuttuja,kun vähän vaivaa näkee.Tuo virkattu pitsineliö(kirppislöytö) sai jatkoa valkoisesta ja vaaleanpunaisesta langasta ja päätyi pöytäliinaksi.Viikonloppuna vois varmaan väliin tehdä ystävyyttä ompelukoneenkin kanssa.Mukavaa ja rentouttavaa sitä sulle.Eiks ole kiva,kun lunta on maassa=)

8 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Taitaa se sama Joku, joka lankalaatikon siellä sotkee, käydä meidänkin kaapeissa vierailulla.
Miehen vaatehuoneessa ei ilmeisesti poikkea, mutta kummasti minun vaatehuoneessa käy hyllyjä kopsuttamassa...:)
Kauniit kuvia olet taas ihailtavaksemme laittanut!

Saga kirjoitti...

Aikas ehtiväinen"joku"..sillä meilläkin sillä on tapana poiketa.... Tai sitten sillä on apureita.

Matonkude kirjoitti...

Hauska juttu tuo sukka seinällä :)
Ja Roosahan saikin kivan peiton.

Susanne kirjoitti...

Ihania käsitöitä olet tehnyt!
Nyt on kaunis valkoinen maisema:)
Laitoin sinulle sähköpostia:)

sylvi kirjoitti...

Taas olet niin kaunista kutonut.
Tuo pupu sukassa on todella mukavan näköinen ovessa.
Talvi on tulossa.
hyvää viikonloppua sinulle!

Marika kirjoitti...

Kauniita käsitöitä!Tuo sukka on ihana pesäpaikka Mimmille.Harmi että kätesi ei ymmärrä käsityön iloa :(
En osais ite kyllä sukkaa ees neuloa..
Mukavaa lauantaita!
Lumi maassa piristää kummasti! <3

JaanaElina kirjoitti...

Tekö ootte saanut lumipeitteen.Meillä täällä ei vielä ole lunta,mutta maa on pakkasyön jälkeen huurassa.Ja talvisen näköistä on.

Langanloput on itessään kyllä kauniita ja sopivat tuohon kauniiseen laatikkoon.Ja tuoli on piste iin päälle.IHANA.

Sorminivelet ne täälläkin rajoittaa tekemisiä.Ärsyttävä vaiva.Sisulla olen jotain neulonut,mutta sen kyllä tietää sitten seuraavana päivänä.Suloiselta sukka kyllä näyttää yksittäinkin ovessa.

Mukavaa viikonloppua sinne teille.

Maria-Amanda kirjoitti...

Mimmi sukassa on kyllä ihana juttu, tuollaisen varmaan moni haluais:) Ihania postauksia niin paljon. Pakkaspäiväterveisin*