.

torstai 30. kesäkuuta 2016

Helteiset

terkut juhannuksen jälkeisestä viikosta.Kesä senkun jatkuu aurinkoisena.Ei nyt valiteta,kun aurinko hellii.Mikä siinä on sitten parasta?Kesässä.Kylmä jäätelö puiston penkillä.Kevyt tuulen vire,kun on kuuma.Varpaiden uittaminen järvessä.Jos nyt ei ihan kokonaan uskaltaudu pulahtamaan.Pyöräretket eväsrepun kanssa.Onhan niitä.Kesäiloja.Kuumallakin ilmalla.Ehkä kaikkein parasta on,kun vaan on.Tekemättä yhtään mitään.Huilailu varjossa ja kesän tuoksuttelu:)Vai mitä mieltä olet?

Ok.Minä kun olen tämmönen tuunailija,ehkä jonkin verran hamstraajakin.Niin en raaski heittää mitään pois.Jos nyt joskus tuunaan tuon uudestaan.Yksinkertaisesti vanhasta uutta.Vanha pieni valkoinen matto sai virkatun päällisen ja uuden käyttötarkoituksen.Istuinalusen.Ihka ensimmäinen virkattu sydänkin syntyi kieli keskellä suuta.

Uudesta vanhaa tai vanhasta uutta Miten vaan.Aina on kuitenkin mukava,kun saa jotakin aikaiseksi ja valmiiksi.

Kotia piristämään.Vaan jännittävää torstai päivää sulle.Päivähän tietty huipentuu Puola-Portugali otteluun.Eikun heipat ja näkymisiin:) Terkuin Jaana Kristiina.

torstai 23. kesäkuuta 2016

Taas tultiin

Juhannukseen.Kesäpäivänseisauksen jälkeiseen  juhlaan Mittumaariaan.Ihmisillä on kaipuu liplattavien ja vilvoittavien vesien äärelle.Rantasaunan lämpöön ja viilentävään uintireissuun.Grilliherkkujen loihtimiseen ja viilentävien juomien nauttimiseen.Ehkä juhannusaatto huipentuu kokkojen ääreen:)Keskikesän juhlaa,Mittumaariaa.

Mittumaarian kunniaksi kuvapläjäys täältä kerrostalon uumenista.Me vietämme juhannusjuhlaa kylässä.Kerrostalossa.Pysytäänpähän ainakin pinnalla.Omalla tutulla porukalla valmistetaan juhannusherkkuja ja pelataan Trivial Pursuittia ja pantomiiniarvausta.

Ihmetellään ajan kulua ja kesän etenemistä.Vuosien vierimistä ja elämän viisauksia.

Ollaan onnellisia tästä hetkestä.Tästä kesästä ja läheisistä,jotka ovat rinnalla ja matkassa mukana.


Toivottelen sinulle Juhannuksen juhlaan iloista mieltä!


Lämpöä ja rakkautta:)

Oikeastaan muuta ei tarvitakkaan!   Hyvää Mittumaariaa toivottelee Jaana Kristiina.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Ajatelkaa

miten pitkälle tämä kesä on jo edennyt.Viikot kiitävät ohitse nopeaan.Tulee väliin ihan hoppu seurata kesän etenemistä,kun kaikki etenee niin sukkelaan.Eikä se kesä vielä edes ole viipynyt kauan.Ainakaan mitä kesäilmoihin tulee.Tämän viikon yleiskuva säästä on ollut erittäin vaihteleva.Enimmäkseen sadetta ollaan pidelty ja kovaa tuulta.Jos aurinko on näyttäytynyt,niin vain hetken.

No,kadonneiden nuppineulojen metsästys tuotti tulosta,kun löysin nämä pienet auringot kaupan hyllyltä.Kuin karkit:)Kelpaa mulle vallan mainiosti auringon sijaan;)

Ja vaikka villasukille olisikin enemmän tarvetta,niin tyynynpäällinen on valmistumassa.Niinpä niin.Jännä miten puuskissa ja sarjassa nämä käsityöt menee.Kun nyt innostuu tyynynpäällisistä,niitä sitten tehdään ihan solkenaan.Vaan vaihtelu tuo kuitenkin mukavan lisän tähän hommaan.

Eipä tässä sen enempää.Toivotaan nyt niiden kesäilmojen valtaavan ensi viikon.Juhannusviikon:)Sulle nyt toivottelen kivaa sunnuntaita ja juhannusviikolle leppoisaa tunnelmaa! Heippa hei:)

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Terveisiä

parvekkeelta!Sunnuntai aamu valkeni aurinkoisena ja lämpöisempänä kuin edelliset päivät.Sekös pistää vipinää tämmöiseen viherpeukaloon.Vaikka kyllähän minä kukkien seassa viihdyn viileämmälläkin kelillä.Sisälle onkin pitänyt aremmat kukat siirtää yöksi,mutta toivon kesän jatkuvan ainakin lämpöisempänä.Suomen kesä on mitä on.Siihen on tyytyminen mitä annetaan!

Parvekkeen ovenpielessä roikkuu  kuitenkin aarteiden aarre.Ja sehän on Rakkaan Eeva mummon aikoinaan virkkaama pitsinen päiväpeite.Koirien tassuilta turvassa,sulostuttaa verhona.Aina vaan jaksan ihmetellä ja ihastella sen kauneutta ja monimuotoisuutta.Ja mikä parasta,näen sielun silmillä Eeva mummon sitä virkkaamassa omassa tuvassaan.Väliin pisti eukalyptys pastillin suuhun ja jatkoi virkkaamistaan,aina hyvillä mielin:)

Vaan kesäkuu on jo kohta puolessa välissä!Kesäkukat on suurin piirtein jo hankittu parvekkeelle kesää tuomaan.Markettaa,petuniaa,dianaa,lumihiutaletta,kerrottua miljoonakelloa,krassia ja tietenkin pelargonioita.

Yrttitarha muodostuu basilikasta,ruohosipulista ja persiljasta.Lisäksi halusin tomaattia ja amppeli mansikkaa.Yrtit kannattaa hankkia puutarhalta.Istutuksen jälkeen satoa riittää koko kesäksi:)

Basilikan tuoksu huumaa ja maku hurmaa!!!

Kukkien suhteen eletään vuoden parasta sesonkia.Mikä onni onkaan poimia kukat luonnosta maljakkoon!Vaan nyt hyvää pyhän jatkoa ja aurinkoa uudelle kesäviikolle:) t.jaana kristiina.

torstai 9. kesäkuuta 2016

Valmiita

ja keskeneräisyyksiä.Tyynyjä.Kaipailin tuossa vähän väriä lissää kotiin ja näillä virkatuilla tyynynpäällisillä sitä sain.

Perus isoäidin neliö.Tykkään kovasti tästä kuviosta ja on kyllä joutuisa virkatakkin.

Sitten vähän enemmän langanvaihtoa.Ja niiden päätteleminenhän ei sitten ole sitä mukavinta hommaa.Mutta kun nyt tehdään,niin tehdään sitten loppuun asti.

Sukkalankojen loput onkin hyvä käyttää vaikka näihin päällisiin,kun ei niistä nyt enää toisia sukkiakaan saa.Eriväriset langat tuo mukavaa vaihtelua virkkaukseen ja lopputulokseen.Reunapitsi virkkaus on vielä loppusäätöä vailla.Ja sitten oliskin taas asiaa lankakauppaan:)

Pahimmat tuulet ovat jo taakse jäänyttä elämää.Toivottavasti siellä teilläkin.Parahinta lohtua kylmää ilmaan tuo sauna.Jotenka ei muuta kuin löylyä lissää:) Toivottelen tässä samalla jo kivoja touhuamisia viikonlopulle:) Heippa!

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Sukkia

siellä,sukkia täällä.Sukat jalassa joka säällä.Tai ainakin virkatut tossut.Ja nyt niitä ainakin tarvitaan jalkoja lämmittämään.Sukan kuvio tai pitsinen malli on kutakuinkin itse keksimä.Oma haasteensa olisikin neuloa pitsikuvioita ohjeen mukaisesti.

Vaan hyvin kelpaa minulle.Pääasia että on sukat ja lämpöiset sellaiset:)

Vaan nyt on lähdettävä torkuille,meinaa ruveta väsynen painamaan.Sopii niin vallan mainiosti,kun ilmakin on mitä on.Tuulee niin vallan railakkaasti ja taivas on pilvien täyttämä.Toivottelen sinulle kuitenkin ensin pyhän jatkoa ja uudelle kesäviikolle iloja:)