.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Terveisiä

parvekkeelta!Sunnuntai aamu valkeni aurinkoisena ja lämpöisempänä kuin edelliset päivät.Sekös pistää vipinää tämmöiseen viherpeukaloon.Vaikka kyllähän minä kukkien seassa viihdyn viileämmälläkin kelillä.Sisälle onkin pitänyt aremmat kukat siirtää yöksi,mutta toivon kesän jatkuvan ainakin lämpöisempänä.Suomen kesä on mitä on.Siihen on tyytyminen mitä annetaan!

Parvekkeen ovenpielessä roikkuu  kuitenkin aarteiden aarre.Ja sehän on Rakkaan Eeva mummon aikoinaan virkkaama pitsinen päiväpeite.Koirien tassuilta turvassa,sulostuttaa verhona.Aina vaan jaksan ihmetellä ja ihastella sen kauneutta ja monimuotoisuutta.Ja mikä parasta,näen sielun silmillä Eeva mummon sitä virkkaamassa omassa tuvassaan.Väliin pisti eukalyptys pastillin suuhun ja jatkoi virkkaamistaan,aina hyvillä mielin:)

Vaan kesäkuu on jo kohta puolessa välissä!Kesäkukat on suurin piirtein jo hankittu parvekkeelle kesää tuomaan.Markettaa,petuniaa,dianaa,lumihiutaletta,kerrottua miljoonakelloa,krassia ja tietenkin pelargonioita.

Yrttitarha muodostuu basilikasta,ruohosipulista ja persiljasta.Lisäksi halusin tomaattia ja amppeli mansikkaa.Yrtit kannattaa hankkia puutarhalta.Istutuksen jälkeen satoa riittää koko kesäksi:)

Basilikan tuoksu huumaa ja maku hurmaa!!!

Kukkien suhteen eletään vuoden parasta sesonkia.Mikä onni onkaan poimia kukat luonnosta maljakkoon!Vaan nyt hyvää pyhän jatkoa ja aurinkoa uudelle kesäviikolle:) t.jaana kristiina.

9 kommenttia:

Sarin kotona kirjoitti...

Ihania kukkia parveke täynnä!

ritva kirjoitti...

Onpa sinulla kaunis parveke täynnä kauniita kukkasia:)

Tanni Kotipellolla.. kirjoitti...

Ihanan muiston kätkee virkkaus ja aina mummo läsnä.. Parvekeesi on kyllä upea kukkaloistoineen.. minä meinaan tiistaina vielä kipaista kukkakaupoilla, silloin vihdoin vapaapäivä joten pakitsen itseni uurastuksesta kesäkukilla.. Ihanaa uutta viikkoa sinullekin!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Todella kaunis ja kutsuva parveke. Ihana, kauniisti esillä oleva muisto mummustasi.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tuo parvekkeesi on oikea kukkakeidas..:)
Nyt sitten tiedän mistä on käsityötaitosi lähtöisin....Eeva-mummoltahan se...vaikka olihan minunkin Saima-mamma kova käsityöihminen, mutta on jotenkin taito hypännyt pari sukupolvea yli. Ei ollut Äitini käsityö ihminen, enkä ole minä, mutta tytäreni jatkaa sitten tuota perinnettä..:)
Aurinkoista viikkoa sinulle♥

Sussi kirjoitti...

Upea kukkameri! Todella kaunista!

O meu pensamento viaja kirjoitti...

Hi! Dear Jaana. Once, a few years ago, I visited your country. As a matter of fact I've been in Helsinquia at Winter time. Everything was white, covered by snow. Then I realize the real meaning of cold weather.
Nevertheless I found it a very beautiful town. So is your home so clear and light with all those beaufiful flowers.
Have a nice week.
Hugs
Nina

kosotäti kirjoitti...

Ihana parveke

Mari kirjoitti...

Kaunista <3 Ihana Eeva-mummon pitsipeite kruunaa kaiken!