maanantai 6. helmikuuta 2012

L

niinkuin langat.L niinkuin lapaset.Ja niitähän on viime aikoina tarvittu.Ja mieluusti monet päällekkäin.Hyvinkin on tuoreessa muistissa koulun ala-asteella kutomani ihka ensimmäiset lapaset.Kirkkaanpunaisesta langasta ja kudin oli niin tiukkaa,että sormet miltei meni rikki puhki.Itkunkin kanssa niitä väännettiin.Oli se niin vaikeeta.Varmaan mielessä aattelin,jotta tasan on viimmoset lapaset,mitkä teen.
Valmiiksi ne kuitenkin lopulta sain.Ja olihan ne sitten rakkaat tumput.Oma tekemät.Muistan miten ne vanuttui ihan pörröisiksi.Kaitpa ne lopulta reikiintyi,ellei sitten mummo niitä parsinut.Isän äiti Maija mummo olikin ahkera kutomaan meille lapasia ja varsinkin villasukkia.Niitä riitti joka lähtöön.Siihen aikaan ne oli useimmiten harmaasävytteisiä.Nyt kun mummoa ei enää ole,oma äitini on jatkanut perinnettä.Kuvassa olevat lapaset on hänen tekemänsä.Niinkuin nämäkin.Kovassa käytössä jo olleet.Villasukkia löytyy samaan tyyliin kudottuna meidän kaapeista.Ja värisävyjä joka lähtöön.Oonkin jo miettinyt,että kun oma äiti ei enää jaksa kutoa,mistäpä niitä sitten saadaan.

Viikonloppu puhteena virkkasin Isoveli langasta lapaset.Ja kas kummaa.Nehän näyttää ihan lapasilta.Ala-asteen aattelut jouti roskakoriin kerta laakista.Virkkaamalla tai kutomalla,minä haluan jatkaa perinnettä,jotta pysytään lapasissa ja villasukissa.Ja niitä kyllä täällä arktisissa oloissa tarvitaan.Kaulahuivi on jo ollut käytössä.Samanvärisestä langasta sai lapaset peukalot,kukkakoristeet ja pitsireunukset.Näitä täytyy saada lisää.Väreillä on niin kiva leikitellä.Ja muistattehan,miten isoveli pystyi aina kaikkeen.Nyt on teidän vuoronne.Te pystytte kaikkeen.Meiltä teille,rakkaudella.Isoveli,Novita lanka=)Jotta siitä on hyvä jatkaa.Kannustuksesta.

****************

Saipa tänä aamuna olla iloinen pakkasen lauhtumisesta.Lumisade ja puuskainen tuuli on nyt täällä ainakin.Jotta hyvinkin vaihtelevaa.Kun ei värjötellä pakkasissa,sitten pusketaan lumitöitä.Riemullista.Sitäpä uuteen viikkoonkin.Riemuakin=)
*****************

15 kommenttia:

Maanvaiva kirjoitti...

Ihania luomuksia!
Mulla on samantyylinen murhe, mutta se koskee ruokaa.
Että jos mummi ei enää leipoo ja tee ruokaa...
Ja se ei ole mikään helppo homma opettella.. Vaikka kuinka kokeilis, niin ei siitä tulis koskaan samanmakuista..

KoivukujanRiikka kirjoitti...

Kutoa minäkin osaan, mutta vain kaulahuiveja ;) ne ei paljon varpaita lämmitä ;)
Oikeesti pitäis opetella ! mutta ne kantapäät ja peukalot , uuh. Pitäs mennä takasin ala-asteen käsityötunneille.
Sulla on kyllä hienoja tuotoksia !

Kirsi kirjoitti...

Varsinaisia arjen kaunistuttajia olet saanut aikaiseksi,samoin kuin tietysti äitisikin<3 Niin sitä vaan oppii kun malttaa yrittää,minäkin olen tasan ne yhdet lapaset kouluaikoina tehnyt,taidankin ottaa seuraavaksi lapaset harjoitteluun...Olishan se ilo nähdä omalla lapsella äidin tekemät lapaset=D Riemukasta viikkoa sinullekin<3

Irmastiina kirjoitti...

Kylläpä äitisi on tehnyt hienoja lapasia...eikä kullä noissa sinunkaan tekemisissä vikaa ole. Kovin on kauniit nekin.

Täällä paistaa aurinko, pakkasta tuollaiset 5 astetta,siis ikkunasta katsottuna ihana ilma, mutta hirveän kylmä tuuli...

Hyvää viikkoa sinulle!

Sarppu kirjoitti...

Ihania lapasia ja värejä, minulla on jo joku kevätihku ja olen ihan innoissani tuollaisista keväisistä väreistä, kauniita.

JaanaElina kirjoitti...

I niinkuin ihania,U niinkuin upeita lapasia.

Lainasin juuri kirjastosta kirjomalleja kirjasen,ja ihastelin siitä upeita kintaita ja sukkia.Lankoja olis,jos vaan ehtisin jotain tekemään.

Sielläkin ollaan ulkoilutettu mattiója pakkasessa,eikös tullutkin raikkaat.Saman hyvänpuolen minäkin pakkasesta löysin.

Oletko muuten tehnyt nuo lakanakuteet repimällä vai leikkaamalla.Mullakin olis vanhoja lakanoita,joita voisin virkkaamiseen hyödyntää.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten suloisia! Ihan syötäviä kaikki!

Riitta kirjoitti...

Aivan ihania ! Noi alimmaiset on mun suosikit ♥

sylvi kirjoitti...

Kauniita lapasia on äitisi kutonut. Ja ihan kauniit on sinunkun virkkaamat. Siitä on hyvä jatkaa. Geeneissä on kutomisen taito.
Täällä on nyt -12 ja melkein täysikuu.
Kiitos ja sinne myös riemullisia päiviä

Marika kirjoitti...

Wau,kuinka ihania!Noita kyllä ilolla käyttää :)
En tiiä osaisinko ees tehä.Ilman ohjetta en ainakaan ja mielellään äitin pitäis istua vieressä kädestä pitäen neuvomassa.. :)
Riemukasta viikkoa myös!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten on somia <3

Hanne kirjoitti...

Ihania käsitöitä!

Mie oon ihan surkea neulomisessa. Viimeks oonkin neulonut varmaan ala-asteella kun just väänsin hirveen tiukkaa silmukkaa. Minne lie omena pudonnut puusta kun äiti neuloo vaikka unissaan=)

Meillä tänä aamuna -17 ja kyllä oli lämmin! Ulkona siis=)

pitsienkeli kirjoitti...

Kiitti tytöt viesteistä.Ja Jaana Elina sai vastauksen omaan blogiin=)
Mukavaa viikkoa vaan kaikille!

Pia kirjoitti...

Minä en edes muista, niitä ekoja...Huonot muistothan tuppaa pyyhkiytymään mielestä...!
Kauniit ovat, niin virkatut kuin neulotutkin lapaset!

Kevättä odotellessa!

Susanne kirjoitti...

Kauniita lapasia ja kaulahuivi!
Ihanan värisiä lankoja ylimmässä kuvassa!
Minä en muista eka lapasia, mutta ensimmäisestä koulussa neulotusta villapaidasta tuli tooosi iso:)