.

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Potkua

päivään aamupalasta.Eilen illalla leivoin Kirsin(Tää ois tän koti)antamalla ohjeella leipää.Kauravalkosipuli leipää.Ite jätin nyt kuitenkin valkosipulin pois.Illalla tuhottiin jo kaksi kokonaista leipää.Vastaleivotulle leivälle ei tarvihe kuin voita ja kylmää maitoa kyytipojaksi.
Kyllä vaan on hyvää leipää.Laitan ohjeen jos joku innostuu leipomaan:5 dl kädenlämpöistä vettä,30 g hiivaa,1 tl suolaa,loraus siirappia tai hunajaa tai ruokalusikallinen sokeria,2 dl kaurahiutaleita,8-9 dl vehnäjauhoja.Kaikki aineet sekaisin ja vaivaa niin kauan,jotta taikina irtoaa kulhon reunoista.Anna taikinan levätä 10-15 minuuttia.Jaa taikina kahteen osaa.Vaivaa palleroisiksi,nosta pellille ja litistä jauhotetuin käsin.Tee viillot leivän pintaan tai painele haarukalla pistot.Anna kohota noin tunti.Kostuta leivät vedellä ennen uuniin laittoa.230 astetta ja 20-25 minuuttia.



Ja koti tulvii ihanaa leivän tuoksua.Ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan=)Voisipa ottaa joka viikkoiseksi tavaksi tuon leivän leipomisen.Sen verran helppoa ja nopeaa se on.






Illalla laitetaan pöytään ihan jotain muuta kuin leipää.Ehkä suklaakakkua,kun armas viettää syntymäpäiviä.Sillä onkin mukava aloittaa viikonloppu=)Mukavaa viikonloppua sulle myös!









11 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Olipas mukavaa kuulla että leivoit tuota,se on vähän niin että kun noita leivonta-tai ruokapostauksia tekee niin ei voi yhtään tietää tekeekö niillä ohjeilla kukaan yhtään mitään,nyt on ainakin todistettavasti ainakin yksi tehnyt=D Itsetehty tuore leipä on tosiaankin ihanaa,tosi edullista ja on siinä sekin hyvä puoli että tuntee itsensä käteväksi emännäksi kun leipoo perheelle pötyä pöytään:)Vai on siellä suklaakakkua tiedossa,taidan minäkin jotain makeaa värkkäillä...Mukavaa viikonloppua sinullekin<3

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Maukkaan aamiaisen olet laittanut...näkisitpä omani...aamut eivät ole minun juttuni...:))

Kauniit narsissit!

MaMMeli kirjoitti...

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinne päin:)

Anna kirjoitti...

Kuulostaapa mukavalta viikonlopun aloitukselta! Oikein hyvää viikonloppua :)

Saraheinä kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua sinnekin! Ai, kun tuli ihan ikävä tuoreen leivän tuoksua...

Sirutuuli kirjoitti...

Blogissain on siulle tunnustus :)

Liisa kirjoitti...

No nyt kun säkin menit tuota noin mainostamaan, niin pakkohan se on leipoa! Jo Kirsiltä luettuani ajattelin, että pitääpäs kokeilla, meillä kyllä maistuu valkkarin kanssa, hih ;)

Ihania aamupaakuvia, tuli nälkä, vaik just söin illallisen ;)

Puumuli kirjoitti...

Oi, miten herkullisen näköistä leipää! Itse en koskaan saa aikaan mitään yhtä hyvää...

Mukavaa viikonloppua juhlan merkeissä!

T. Sari Puumulista

sylvi kirjoitti...

Herkullisen näköistä ja Ihanat tuoksut tulivt tänne asti, nami.
Paljon onnea armaallesi!
Mukavaa viikonloppua sinne teille!

Marika kirjoitti...

Vastaleivottu leipä ON parasta!Voi kun viitsis itsekkin..sämpylöitä tulee joskus pyöräyteltyä,mutte leipää ei ikinä.
Aurinkoista viikonloppua <3

Hertta·Bertta kirjoitti...

Hei !
Minulla on sinulle Kaunis-blogi tunnustus blogissani.

Mukavaa viikonloppua !