sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pitsi


on kauneinta ihmisen kättösten tuotetta,mitä kuunaan päivinä on tehty.Mikä olisi suloisempaa,kun vanhan lipaston laatikoston yli pursuava pitsiliina.Tai nojatuolin kupeessa lojuva pitsinen peitto.Jokainen kirppareita koluava tietää,miten maltaita maksaa siellä henkarissa roikkuva kaunis pitsipeitto.Tai mikä tahansa käsin virkattu tuotos.Vanhoina hyvinä aikoina osattiin arvostaa käsillä tekemistä niin paljon,että rouvat virkkasivat kilpaa kauniita pitsireunuksia tyynyliinoihin ja lakanoihin.Liinakirjonnasta puhumattakaan.Omalta osalta yritän jatkaa tuon perinteen vaalimista.Tuotoksia on syntynyt mattapuuvillaisella langalla ja suloisista suloisimmalla pikkuruisella koukulla.Huomenna on suunnistettava lankakauppaan=)Lumisista maisemista terkkuja lähettää nimimerkki perinteet kunniaan.

11 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Niin mielelläni virkkaisin minäkin, mutta en vaan osaa...yrittänyt olen ja oppiakin saanut kädestä pitäen...:)

Tanni kirjoitti...

Olet niin oikeassa - pitsit on niin kauniita ja jotenkin niitten arvostus ei kuitenkaan ole sitä mitä pitäisi, tai sitten on meitä hurahtaneita hyvällä tavalla jotka hamstraavat pitsejä sekä jatkavat perinnettä taitojensa mukaan.. Oi, minäkin tykkäisin virkata reunapitsejä yms. mutta kun en osaa, on mulla kyllä yksi kirja missä aikasta selkeät ohjeet, mutta, mutta..tarttis vaan alkaa harjoittelemaan. Mukavia virkkuu-hetkiä sinulle!

Mari kirjoitti...

Pitsit on kyllä kauniita, osaisipa itsekkin!

Sari kirjoitti...

Oih! Kun osais kunnolla kanssa!!!

ritva kirjoitti...

Hienot vikkaukset:)

Nanette kirjoitti...

Olen niin samaa mieltä! Pitseissä on jotain niin kauniin herkkää ja jotenkin kussakin pitsissä ihan oma "persoona"! Siksi minäkin niitä aina kirppareilta hamstraan,kun järkevään hintaan löytyy.
Hienoa,että kunnioitat perinteitä ja teet ihanaisia pitsejä ihan itse! Tekisin minäkin,mutta mun päättelykyky ja ohjeiden lukutaito eivät vaan riitä :P

kosotäti kirjoitti...

Oi miten ihania virkkuuksia, pitseissä on taikaa.

Siulle on pieni juttu blogissani.

Sussi kirjoitti...

Pitsi on kaunista. Sääli, etten itse osaa mitään käsitöitä.

Seikku kirjoitti...

Pitsi on kaunista ja romanttista ja virkkaisin varmaan sitä metreittäin jos osaisin..tumpelo mikä tumpelo :)

sylvi kirjoitti...

Pitsi on todella kaunista ja kun vielä itse niitä virkkaa niin ne on arvokkaita. Sinulla on ahkerat kädet.
Niin kaunista teillä.

rosiarts kirjoitti...

Jaana, I love post.
Kesses, Rose.