.

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Ohje

suussa sulaviin donitseihin.Pääsiäispöytään tai vapuksi munkkien sijaan.Valmistuvat joutuin.Kohotusaineena on leivinjauhe hiivan sijaan.Tästä ohjeeseen: 50 g margariinia, 1 dl sokeria, 2 munaa, 7 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta,1 tl kaardemummaa, 1 tl vanilliinisokeria, 1,5 tl suolaa, 2 dl kevytkermaa tai maitoa. Paistamiseen 1 l rypsiöljyä.

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri.Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa.Sekoita taikina tasaiseksi.Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 1 cm paksuiseksi levyksi.Muista käyttää paljon jauhoja,kun taikina on melko löysähköä.Ota levystä muotilla tai juomalasilla pyöreitä donitseja.Tässä vaiheessa oon ite antanut valmiiden muottien hetken kohota paikallansa.Tee reikä donitsien keskelle sormilla puhkaisemalla.Suurenna sormilla tehtyä reikää pyörittämällä donitsia etusormen ympäri.

Kuumenna öljy teräskattilassa tai valurautapadassa.Ei liian kuumaksi,ettei pikku donitsit kärvenny.Kypsennä donitseja 1-2 minuuttia ja käännä,kun paistopinta on kauniin ruskea.Jatka kypsentämistä noin minuutti toiselta puolelta.Nosta donitsit esmes leivinpaperin päälle hetkeksi valumaan.Kuorruta donitsit jäähtyneinä.Sulata suklaa vesihauteessa.Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi.Kasta donitsin pinta sulaneeseen suklaaseen tarvittaessa lusikkaa apuna käyttäen ja koristele pinta strösselillä.Anna kovettua.

Sitruunasuklaa kuorrutus: 100 g valkoista (sitruuna)leivonta suklaata.   Mustikkakuorrutus: 2 rkl mustikkajuomatiivistettä, 2 dl tomusokeria. Pinnalle ripotellaan strösseliä.   Voit halutessasi kuorruttaa donitsit myös pelkällä sokerilla tai sokeri-kaneli seoksella(1 dl sokeria + 1 tl kanelia).Sokeroi donitsit lämpöisenä. Aivan suussa sulavia herkkuja.Kokeile ja ihastu=)Mukavaa Pääsiäisviikkoa! P.s Mustanaamio asuun pukeutunut virpoja noitakin on sitten nähty=)

11 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

houkuttelevan näköisiä!

kosotäti kirjoitti...

Oi mitä herkkuja, ja varmasti herkullisia.

elina kirjoitti...

Kiitos:) Näitä kokeilen.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mitäs tähän muuta sanois, kuin, että NAMMM:)
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

Seikku kirjoitti...

Nams! onpa herkullisen näköisiä, oikein vesi kihosi kielelle :)

Sari kirjoitti...

Oi että <3

ritva kirjoitti...

Oi mitä herkua,nam,nam

sylvi kirjoitti...

Täällä maistuisi myös.
ovat niin herkullisen näköisiä.

Nanette kirjoitti...

Namskis! Tyydyn ehkä vaan ihailemaan ja kuvittelemaan maun...Nimim.surkea leipuri :D

Inkabella kirjoitti...

Nam mitä herkkuja!

Niina kirjoitti...

Tein vastaavia jokin aika sitten tyttären syntymäpäiville ja voi että olikin hyviä munkkeja. Täytyy taas vappuna tehdä uudestaan.