.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kuka tykkää

puutöistä,nostaa käden ylös.Mulle on iskenyt armoton puutyö himo.Keskellä talvea,kovilla pakkasilla.Linjalla raakalautaa,sirkkeli,saha,porakone/vasara ja ruuvit.Ja ehottomasti sitä raakalautaa,vähän tikkuista.Se on jotenkin elävämmän näköstä ja sillä saan sitä mökkitunnelmaa tänne meille,mitä sisustuksessa pyrin hakemaan.Niin,keittiöön aattelin sellaista poikittaista umpinaista lautatasoa.Ja olohuoneeseenkin jonkinlaista pientä,mutta korkeaa tilanjakajaa.Siihen kohtaa,missä joulukuusi vielä töröttää.Nythän mulla on hyvää aikaa tehdä kunnon suunnitelmat,kun on maltettava oottaa kevääseen,ainakin.Kylmässä autotallissa ei oo niin kiva tehä puuhommia:(Tuo lintupönttö on viime kesän tuotosta.
Sieltä pöntöstä on lintu lentänyt keittiön pönttöön.Se pönttö onkin tämän vuoden eka askarteluhomma.Pahvilaatikosta,kangastilkuista ja teipillä sisäpuolelta pönttö kasaan.Aika paljon saikin teippiä laittaa,että tuli tukeva.



Jossakin lehessä näin kankailla verhoillun pöntön.Ja heti oli ruvettava kokeilemaan=)Hyllyssä sillä onkin kiva paikka,kun on liian iso,mihin sitä ensin aattelin.





Tuohon missä nyt on kynttilämökki.Mutta oikeastaan tuo mökki on ihan passeli tuossa.Vaikken siinä nyt tuikkua pidäkkään.







Maton sain valmiiksi viikonlopun aikana.Yhdestä kahden hengen lakanasta leikelty.Kooltaan ihan sopiva,about metri halkaisijaltaan.Väri on kivasti silmiä miellyttävä ja pirtsakka.Sanoisin,että mainio väriläiskä.Manni(koira)on siihen myös tykästynyt.Tykkää siinä makoilla ja miettii pitäiskö niitä puita sittenkin hakea sieltä liiteristä.Toivottavasti.

*********

Muistakaahan osallistuminen arvontaan edellisessä postauksessa.Ensi lauantaihin asti on aikaa siihen.Mukavaa sunnuntai päivää ja uutta viikkoa taasen huomenissa=)










15 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Pakko nostaa käsi ylös.kun vaan tuota taitoa olis. Olen jopa ajatellut että olis kiva mennä jollekin kansalaisopiston puutyökurssille. Kumpa niitä järjestettäisiin naisille.

Kirsi kirjoitti...

Mulla on molemmat kädet kohti kattoa,niin mukavaa puuhaa nuo puutyöt on=D Tosin itse niitä harrastelen lähinnä kesäisin mökillä,meillähän olis kyllä tuolla alakerrassa askarteluhuone jossa niitä vois talvisinkin tehdä,rupes ihan sormia syyhyttämään;) Voi ihanuus noita mökkejä,pahvimökkiä on kyllä minunkin kokeiltava ja voi ihanuuksien ihanuus noita huushollis värejä,suorastaan syötävän herkullisia=D

Heidi - omankodinonnea kirjoitti...

Voih, minä olen aina arvostanut ihmisiä, jotka osaavat tehdä puutöitä! Minun puutytöt rajoittuvat hiomiseen, maalaamiseen ja liimaamiseen;D Ajoittain saan naulattua naulan seinään, mutta sekään ei ole mitenkään vannottua, hih!

kesän taikaa kirjoitti...

Voi kyllä!
Puutyöt ovat kovasti mieleen, kävin aikoinaan puuseppäkoulunkin ja olen jotain pientä tehnyt senkin jälkeen.
Raakalauta on mieleen ja vaikkapa hieman jäkälöitynytkin.
Tein kesällä sellaisen puuhastelupöydän ulos ja se oli niin mukavaa puuhaa, että taidan ensi kesänä rakennella jotain muutakin "hyödyllistä".

Tosi pirteä matto, tulee mukavasti kevät jo mieleen.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Mä tykkään!

Marika kirjoitti...

Kädentaitoa näkyy löytyvän lankkujen,pahvien,kankaiden,matonkuteiden ja ties minkä saralta!
Mukavaa,että esittelet kättesi töitä täällä blogissasi.Ilo on varmasti tekijällä,mutta myös lukijalla :)

mustakissa kirjoitti...

Mulla ei koskaan maltti riitä tehdä kunnolla, vaan sählään ja kohlaan noiden lautojen kanssa. Tuo on hieno pönttö.
Oletkos kokeillut paperipönttöjä tehdä maitopurkkeja hyödyntäen? Siihen ei paljon tarvitse liimailla, kun jo pöntöltä näyttää..
Mukavaa sunnuntaita!

sylvi kirjoitti...

Tuo matto on kyllä niin kaunis, minäkin tykästyin siihen.
Sinulta noita kaikennäköisiä kivoja syntyy.
mukavaa alkavaa arkiviikkoa sinulle.♥

kaisu marjatta kirjoitti...

Kiva matto ja nätti. Malli soveltuisi kai tyynyihinkin;)) Puutöistä tämä mummo pitää sormet erossa, mutta ompelua ja liimailua voisi kokeilla. minulla on jo hiano lahjaksi saatu linnunpönttö ja toinen on lapsen leluja täynnä:))Sellsia pieniä:)

Pia kirjoitti...

Kyllä, pidän paljon enemmän puutöistä kuin pikkunäpertelemisistä!
Paljon olet jo kuluvan vuoden aikana saanut tehtyä!

Hyvää alkanutta viikkoa!
-Pia-

Maanvaiva kirjoitti...

Minä varmasti tykkäisin puutöistä, jos osaisin! Tällä hetkellä osaan lyödä naulaa seinään!
Huoh, sitä mattoa!! <3

RaijaAnnikki kirjoitti...

On niin kotoisia kuvia.Miesystävä hoitaa ne nikkaroinnit..siis oma käsi vain vähän vilkuttaa.
Tuo matto on ihana ja kauniin värinen.

♥ Erican Vaaleita Unelmia ♥ kirjoitti...

Minä nostan käteni ylös. Minusta on kivaa askarrella puusta. Lautashyllyn väsäsin tässä vähän aikaa sitten ja sitten keittiösaarekkeen. Linnunpöntön osat olen laittanut valmiiksi,vain kasausta vaille;).
Todella hienon linnunpöntön olet rakentanut
Hyvää päivän jatkoa sinulle

Inkabella kirjoitti...

Ihana matto! Oikein hyvää uutta vuotta sulle!

Liisa kirjoitti...

No on tosiaan kiva väriläiskä tuo matto ja muutenkin niin ihanan pastellisia kuvia taas :)

Munkin tulee aika ajoin hirveä into nikkaroida jotain ja useinkin juuri ne isoimmat nikkarointia, maalausta tai hiontaa vaativat hommat iskevät joko vesisateella tai talvipakkasilla... Omaa verstasta kun ei ole, niin terassilla niitä on mun aina tehtävä...